Slik kjøper du kryptovaluta

Litt over et tiår etter at den første kryptovalutaen, Bitcoin, ble lansert, har industrien som har utviklet seg rundt den nye teknologien sett eksplosiv vekst. I dag er det ikke bare kryptovalutaer tilgjengelig, men noen blockchain-baserte digitale eiendeler, inkludert kryptotokener og NFTs. Det er flere metoder for å starte investeringsreisen din innen krypto.

Tradisjonelle økonomiske apper

Kanskje den enkleste måten å kjøpe kryptovaluta på er gjennom en av de tradisjonelle leverandørene av finansielle tjenester som nylig har tatt i bruk teknologien.

Disse produktene er godt etablert i markedet og kan få nye investorer til å føle seg mer avslappet med de stilige brukergrensesnittene. Imidlertid har de noen begrensninger som gjør det vanskelig å bruke kryptovalutaer på noen annen måte. PayPal for eksempel tillater for øyeblikket ikke brukere å sende kryptovalutaen de har kjøpt til noen annen kryptovaluta, selv om selskapet har sagt at funksjonalitet kommer. Robinhood utvikler også sin egen lommebok. På SoFi kan cryptotoken, som vanligvis kan settes som sikkerhet – kalt innsats – for å tjene passiv inntekt, ikke brukes på denne måten.

Hovedverktøyet for å kjøpe krypto gjennom en tradisjonell økonomiapp er muligheten til å handle og / eller investere for fortjeneste.

Sentraliserte børser

Det er tusenvis av forskjellige kryptoaktiva, så de tradisjonelle finansielle appene som støtter kryptohandel tilbyr et svært begrenset utvalg. Å kjøpe kryptovaluta gjennom krypto-første digitale lommebøker og utvekslingsleverandører vil tilby brukerne flere valgmuligheter og funksjonalitet.

Leverandørene nevnt nedenfor kalles vanligvis sentraliserte børser, da de administreres av et enkelt selskap. Sentraliserte børsleverandører tilbyr visse beskyttelser som noen investorer kan ønske velkommen, inkludert forsikring i tilfelle brudd på cybersikkerhet, regulatorisk klarhet fordi de er lisensierte selskaper og bidrar til å beskytte eiendeler.

Coinbase er den største kryptobørsen ved å handle volum og er også et av de lengstlevende børsnoterte selskapene. Børsen ble grunnlagt i juni 2012 og notert på nasdaq i april 2021 med en verdivurdering på nesten 100 milliarder dollar. Det tilbyr kjøp, salg og handel med 50 forskjellige kryptovalutaer og kryptotokener.

Binance er en annen populær kryptoutveksling og har det største utvalget av krypto tilgjengelig. Børsen støtter 500 mynter og tokens, hvorav to skapte seg selv.

Desentraliserte børser

Desentraliserte utvekslinger, eller DEX, kjøres ikke eller administreres av en enkelt person, et firma eller en organisasjon, men tillater i stedet koden slik den er basert på node-til-node-kryptotransaksjoner uten mellomledd.

Populære DEX-alternativer inkluderer Uniswap, SushiSwap, dYdX og 1inch.

Det er fordeler og ulemper med å bruke en DEX. Siden det ikke er en eneste enhet som er involvert i å administrere brukeraktiva, presenterer desentraliserte børser hackere med en stor honningfelle med brukermidler. Hackere kan og har utnyttet feil i børsens kode for å tømme penger fra protokollene.

NFT-markedsplasser

NFT-er, eller ikke-fungible tokens, har nylig fått betydelig oppmerksomhet og store videresalgstall. Disse symbolene kan brukes til en rekke funksjoner, inkludert digital tilgang og eierskap, men nylig har hypen fokusert på NFT-baserte digitale kunstverk.

For de som er interessert i å kjøpe NFT-er, er det flere markedsplasser som lar brukerne gjennomføre NFT-samlinger og kjøpe kunstverk.

OpenSea er kanskje det mest populære sekundærmarkedet for NFTs. På denne markedsplassen må brukerne allerede ha en Ethereum-lommebok, for eksempel MetaMask, finansiert med ethereums originale kryptovaluta, for å kjøpe NFTs.

ArtBlocks, SuperRare og Rarible er andre populære alternativer for tilgang til NFTs. Nifty Gateway, NFT-markedet som eies av kryptobørsen Gemini, tillater kjøp av NFT-er ved hjelp av tradisjonelle betalingsmetoder, for eksempel kredittkort.