Refinansiere billån

Ønsker du å refinansiere billån? Da er du langt fra den eneste – dette er nemlig en god måte å få bedre låneforhold på, og derfor er det mange som ønsker å gjøre dette når muligheten er der. Men hvordan fungerer det egentlig, hva er mulighetene man har i forhold til å forbedre lånet sitt og hvordan kan man gå frem? Det skal du få vite mer om i denne artikkelen.

Ønsker du deg en bedre rente på billånet ditt eller har du kanskje lyst til å endre løpetiden på lånet ditt enten opp eller ned i forhold til det lånet ditt har nå? Det kan være flere grunner til at man ønsker å refinansiere billån, men noen av de aller vanligste grunnene er disse. Men det er ikke alltid så lett å få til, for det er mange banker som ikke vil gjøre det. Men det er fult mulig å få til, og her får du vite mye mer om hva det innebærer, sånn at du kan være best mulig forberedt hvis dette er noe du ønske rå gå videre med.

Sånn går du frem for å refinansiere billån

Når du skal refinansiere billån er det viktig å vite hva du skal gjøre, for å gjøre prosessen så enkel og grei som mulig. Kanskje du sitter med en dårlig avtale du har lyst til å endre på eller rett og slett bare har behov for eller lyst til å endre selve løpetiden på lånet og ikke vet hvor du skal begynne. Og det er ikke så rart å forstå, det er nemlig mange forskjellige måter man kan gå frem på.

Man kan nemlig blant annet refinansiere billån både hos banken og hos andre kredittinstitusjoner. Tilbudene du får her kan være ganske forskjellige, så den aller beste måten å gå frem på er rett og slett å finne ut mer om hvilke tilbud som finnes der ute og sammenligne dem, sånn at du kan være sikker på at det du får er det beste tilbudet.

Hvorfor trenger man typisk en refinansiering?

Når man skal kjøpe drømmebilen er det mange ting man skal tenke på, og noen ganger er det å velge det riktige lånet det siste man tenker på. For selv om det virker opplagt er det mange som glemmer å lese vilkår og betingelser nøye nok, og sitter kanskje i dumme lån som kunne vært mye bedre. Da kan det å refinansiere billån være det helt riktige å gjøre.

Lurer du på om det å refinansiere billån kan være det riktige for deg, er dette noen av tingene det innebærer:

  • En gjennomgang av den eksisterende avtalen din, både i forhold til renter, vilkår og betingelser. Løpetiden er også noe man ser på her, og kan for mange være en avgjørende grunn til at de ønsker å refinansiere billån.
  • En beregning på hvordan det gamle lånet og det potensielle nye lånet vil se ut i forhold til økonomien din. Her ser man på hvor mye du kan spare, og ikke minst hvordan man kan optimere forholdene sånn at du for eksempel kan tilbakebetale lånet ditt raskere enn det opprinnelige lånet sa. Her er det for eksempel mye penger å potensialt spare på renter totalt over lånets løpetid.

Det er heller ikke bare billånet direkte som påvirkes. Hvis man vil ha et boliglån, er det blant annet også kostnader på et billån som teller inn, så hvis man kan forbedre en avtale her, vil kan typisk kunne låne mer til bolig, og dette er en av de typiske grunnene til at man står ovenfor å skulle finne ut av om man kan refinansiere billån og optimere økonomien sin på en månedlig basis.

Et eksempel

Det kan fort føles litt abstrakt å snakke om ting som dette, så her får du et helt konkret eksempel som kan hjelpe deg med å finne ut av hva det faktisk kan dreie seg om, både på kort sikt og på lang sikt. La oss ta utgangspunkt i at du for eksempel har et billån på 150.000 kr.

Med et billån på 150.000 kr og en nom. Rente på 5,5 % kombinert med en typisk løpetid på 7 år kan en refinansiering virkelig lønne seg. Bare der kan du spare så mye som 9.700 kr ved å få renten ned til 3,85%, noe som for mange vil være realistisk.

Men dette er ikke den eneste måten man sparer på – det du sparer omgjøres også til en kortere løpetid på lånet, for du betaler den samme summen, men vil ha betalt tilbake summen raskere – smart!