Sånn fungerer refinansiering uten sikkerhet

Hvis du har mange smålån, kredittkortgjeld eller dyre handlekontoer du ikke får betalt av på? Da er du ikke alene. Men det er faktisk noen ganske gode løsninger som kan får deg kjapt bort fra de skyhøye rentene og rett inn i en litt mer oversiktlig og grei økonomisk posisjon. Men mange vet ikke om denne muligheten, og finner først ut av det når det har gått litt lenger enn det kanskje hadde behøvet, så her er alt du trenger å vite, sånn at det ikke blir deg.

Det å havne i litt økonomisk trøbbel på grunn av smålån eller kredittkort er utrolig vanlig. Og likevel er det noe som vi nesten ikke snakker om. For vi snakker alt, alt for lite om økonomi, og derfor blir det ofte noe som folk opplever som skamfullt, noe som absolutt ikke hjelper når man har behov for hjelp. Mange har for eksempel ikke engang hørt om refinansiering, selv om det er et av de virkelig gode verktøyene de aller fleste har til rådighet.

Det er mange som begår den feilen at de ikke sjekker ordentlig hva de kommer til å ende opp med å betale til slutt, når de for eksempel tar opp lån. Så det å bruke en forbrukslån kalkulator kan være smart for eksempel. Men hvis skaden liksom allerede har skjedd, hva gjør man da? Da kan man for eksempel få refinansiering av lånet sitt uten sikkerhet. Men hva innebærer egentlig det?

Lån uten sikkerhet

Vi får ofte høre at det ikke er smart å låne uten sikkerhet, og til en viss grad er det sannhet i det. For et lån uten sikkerhet, er ofte et lån med en mye høyere rente, enn et lån med sikkerhet. Og det ligger litt i ordet, hvorfor det er sånn. Et lån med sikkerhet, er nemlig et lån der banken har sikkerhet i for eksempel bil eller bolig, sånn at hvis man ikke betaler, har de krav på det. Dermed er det mindre risiko for dem, og dermed en lavere rente for deg.

Men med et lån uten sikkerhet i noe, har banken ikke det, og dermed er renten også høyere for deg. Men når det kommer til refinansiering, så er det riktig at dette lånet også i bunn og grunn er en type forbrukslån – fordi det oftest er et lån uten sikkerhet, men her er renten mye bedre, og ikke minst vilkårene bedre, enn de man har fra før, når man for eksempel har lån på kredittkort, handlekontoer eller andre ting.

Så selv om refinansiering ofte er et lån uten sikkerhet, er det likevel et mye bedre alternativ enn de lånene man har der man står, og derfor er det mange penger å spare på både renter og gebyrer, til tross for at det er et dyrere lån enn hvis man kunne gjøre det med et lån med sikkerhet. Man kan faktisk spare flere titalls tusen i renter hvis man refinansierer og skylder mange penger og dermed blki ferdig med lånet sitt mye fortere.