Hva er bilen verdt

Når man skal enten kjøpe eller selge bruktbil er verdi viktig å tenke over. For enten man skal kjøpe eller selge, betyr det mye hva bilen faktisk ender opp med å bli solgt og kjøpt for. Det er mye lureri når det kommer til å kjøpe og selge biler brukt og derfor er det ekstra viktig at man som kjøper er oppmerksom på at verdien av bilen ikke er satt for høyt. Det å kjøpe en for høyt priset bil føles ikke særlig bra og er dyrt i lengden.

Enten du skal kjøpe eller selge bruktbil er det å fastslå verdien av bilen noe som kan være litt utfordrende. For det at man eier en bil eller har lyst til å kjøpe en bil, gjør ikke automatisk at man er ekspert når det kommer til å vurdere hva den riktige prisen for bilen er, og her er selger og kjøper noen ganger heller ikke enige. Men da er det greit at man få litt hjelp utenfra, sånn at man kan få en god handel i hus.

Skal du selge bruktbil?

Det er ikke lett å sette en pris på en bruktbil og det å gjøre det er en disiplin som kan være litt utfordrende. Det er en vanskelig øvelse som de aller fleste av oss ikke har noen som helst forutsetning for å gjøre bra. Særlig fordi det ikke er en fast måte å regne det ut på, blir det fort vanskelig for både kjøper og selger å vurdere. Men steder som finn.no, der mange kjøper og selger bruktbiler, har prøvd å gjøre det litt lettere.

Det finnes ikke et samlet riktig svar på hva en bruktbil burde koste, for alle biler er forskjellige – både i forhold til stand, kilometer den har kjørt og hvilket utstyr de har. Man må rett og slett bare prøve seg frem med noe og FINN har laget en gratis tjeneste som har gjort det litt lettere, nemlig en tjeneste de har kalt Pristips. Den skal hjelpe selgere med å sette prisen på bilen de selger riktig.

Skal du kjøpe bruktbil?

Når man skal kjøpe seg en bruktbil er det noen ting som er smart å tenke igjennom før man begynner å se etter en bil. Prisen spiller inn her, for det er faktisk utrolig viktig at man ikke ender opp med å betale mer enn det man har tenkt. Tjenesten til FINN kan derfor også være et fint verktøy for å finne ut av omtrent hva man kan for innenfor det budsjettet man har. Det handler i høy grad om være sikker i valget sitt – både når det kommer til bil og budsjett.

Det er ikke en kalkulator det er snakk om, så det den svarer er ikke nødvendigvis sånn det er, men det kan være en fin indikasjon på hvor omtrent man bør legge seg som utgangspunkt. Man må selvsagt selv finne ut av det, og det er derfor FINN understreker at det er en tjeneste som er ment for kjøp og salg av bruktbiler mellom privatpersoner – ikke profesjonelle, byråer eller bruktbil-forhandlere.