Hvilke investeringsmuligheter er verdt å se nærmere på?

Et av de mest stilte spørsmålene som dukker opp er hvordan man best mulig kan investere penger for å få en høyest mulig avkastning. Det finnes ikke noe fasitsvar på det, da en rekke ulike investeringsalternativer er tilgjengelige. Mye kommer an på hvilke kunnskaper man har, hvor mye startkapital man ønsker å gå inn med, og hvor langsiktig tidshorisont man har på investeringene sine.

For mange er tanken på å investere i enkeltaksjer veldig skremmende, ettersom det krever mye kunnskap og innsikt i markedene. Heldigvis finnes det andre investeringsmuligheter som ikke nødvendigvis krever at man har like mye innsikt i markedene for å lykkes.

Investering i indeksfond

Indeksfond er en av de mest populære investeringsstrategiene, og en stor favoritt hos mange. Årsakene er flere, slik som at et indeksfond eksponerer deg for et bredt marked uten at du kontrollerer porteføljen selv. Dette er passive, maskinstyrte fond som følger en bestemt indeks. Den brede eksponeringen fører også til en mer spredt risiko, noe som investeringer i enkeltaksjer kan gi.

Mange lurer på hvilket indeksfond er best. Det finnes en rekke store indeksfond som kan vise til god historisk avkastning. Et av disse er indeksfondet til S&P 500, som er basert på de 500 største selskapene på NYSE og NASDAQ. Detteindeksfondet har eksistert helt siden 1957, og er blant annet blitt anbefalt av finansguruen Warren Buffet. Hvis du ønsker et indeksfond som dekker hele verden og gir en bredere portefølje og dermed god diversifisering og risikospredning, kan indeksfondet MSCI World være et godt alternativ.

Det finnes også et mer lokalt alternativ for alle som er interesserte i å investere i indeksfond. Hvis du ønsker å følge norsk økonomi, er hovedindeksen til Oslo Børs et ypperlig alternativ. De siste 30 årene har hovedindeksen steget med hele 4000 prosent. Utvalget i indeksen revideres to ganger hvert år, og indeksen følger kun de mest omsatte selskapene.

Investering i kryptovaluta

Kryptovaluta er digitale, desentraliserte valutaer som har ankommet i hopetall de seneste årene, etter at bitcoin først ble lansert i 2009. De ble utviklet som et betalingsmiddel, men de fleste ser på krypto som en investeringsmulighet i disse dager. Bitcoin, dogecoin, litecoin og andre digitale valutaer har steget mye de seneste årene, og mange ønsker å hive seg på investeringsbølgen som kryptovaluta gir.

Kjente personer som Elon Musk, kjent som Tesla-direktør, er en av dem som har lagt sin elsk på kryptovaluta, og har flere ganger uttalt seg positivt om kryptovalutaer som bitcoin og dogecoin. Enn så lenge er det ikke veldig mange butikker man kan betale med kryptovaluta på, slik intensjonen til bitcoin-grunnleggeren var, men det finnes blant annet nettbutikker som godtar betalinger i bitcoin.

Velg en investering som passer deg

Uansett hvordan du velger å investere, er det viktigste at du finner en investering som passer deg og dine preferanser. Tenk derfor nøye igjennom hvor mye tid og energi du ønsker å legge i investeringene dine, før du eventuelt velger passive eller aktive investeringer.