Hvordan ta opp lån og samtidig spare i 2021?

Noen ganger er det nødvendig å ta opp lån selv om det ikke er særlig ønskelig. Men dette betyr imidlertid ikke at du ikke kan spare penger i prosessen. Det betyr bare at du må være smart med hvordan du betaler tilbake lånet og fordeler pengene. Mange forskjellige lån tilbys i 2021, men også mange forskjellige muligheter for å spare penger.

 

Beregn den månedlige innbetalingen

Den månedlige innbetalingen er en av de viktigste tingene du bør ta i betraktning når du tar opp et lån. Heldigvis finnes kalkulatorer for nedbetaling på omtrent alle plattformer i dag. Uansett hvilken bank du velger, vil du finne en enkel måte å beregne den månedlige innbetalingen på.

Hvor mye du må betale, avhenger av renten, beløpet og lånetiden. Husk at ulike banker har ulike vilkår og tilbud, så ikke slå til på det første du ser.

Automatiske betalinger

I 2021 trenger du ikke tenke på å betale lånene dine når de kan betale for seg selv. Dersom du registrerer deg for automatiske innbetalinger, vil du sikre at du alltid betaler til rett tid, men det kan også senke renten.

Dette gir deg en mulighet til å bruke pengene som blir til overs, eller spare dem om du ønsker det. Med andre ord er det ingen grunn til å gi opp morsomme ettermiddager på kjøpesenteret, kaffebaren eller det Norges casino har å tilby. Med automatiske innbetalinger får du mer penger til overs, kun fordi du ikke trenger å bekymre deg for å betale ned på lånet.

Foreta en ekstra betaling

Dersom du ønsker å spare penger i det lange løp, kan du prøve å betale lånene dine raskere. Selv om dette virker motstridende og nærmest umulig, finnes det et enkelt triks som kan hjelpe deg. I stedet for å foreta flere betalinger i løpet av et år, kan du spare penger og betale kun ett avdrag årlig.

På denne måten kan du få et overtak på gjelden din. Dersom du fortsetter å bruke dette enkle trikset, vil de ekstra månedene utgjøre et større beløp, og du vil bli fri for renter og gjeld raskere enn du forventet. Dette er en investering for fremtiden som lar deg komme i gang med å spare penger raskere.

Konsolider lån med høyere renter

Kredittkort har vanligvis høyere renter, og det er derfor du bør vurdere å konvertere dem til vanlige lån med lavere renter. Dette kalles konsolidering, og det er ikke alltid mulig, men det er absolutt verdt et forsøk.

I tillegg til dette må du sørge for at du ikke bruker kredittkortene dine igjen. Dersom du fortsetter å bruke dem, vil konsolidering ha vært for ingenting da du ganske enkelt vil øke gjelden hver måned. Det beste du kan gjøre i denne situasjonen er å bruke litt tid på å finne et levedyktig konsolideringslån. På den måten vil du kunne beregne hvor mye du vil spare.

På toppen av dette vil du kvitte deg med gjelden raskere. Husk at det er lurt å slutte å bruke kredittkort før du konsoliderer da det vil minimere risikoen for gjeldsøkning.

Konklusjon

Som du kan se er det mulig å spare og ta opp lån samtidig, selv om det kanskje ikke virker slik. Med disse tipsene kan du effektivt spare penger og planlegge for fremtiden, uten å måtte bekymre deg for mye. Enten du planlegger å flotte deg eller sparer til noe viktig, vil denne metoden garantert være verdt det dersom du har et riktig tankesett under tilnærmingen.