Billån Sparebank 1

Hvis du skal kjøpe ny bil er det ganske sannsynlig at du samtidig skal ut og ikke bare finne den riktige bilen for deg, men du skal også finne den riktige måten å finansiere bilen. Både bilen og måten du kan finansiere bilen på, avhenger av den private økonomien din og det finnes mange gode muligheter som alle sammen gjør at drømmebilen føles litt mer innenfor rekkevidde enn hvis du skulle finansiere alt selv.

Det er viktig at man tar seg tid til å både tenke over hvilken bil som er den beste for deg og det livet du lever, eller kommer til å leve, sånn at man får riktig bil, og at man tar seg tid til å tenke over hvordan man ønsker å finansiere den. Det er mange muligheter her og det å finne den beste løsningen kan du enten gjøre selv eller snakke med banken om. Noen ganger kan det til og med lønne seg å bytte bank når man skal låne, sånn at man får samlet alt et sted.

Velg riktig bil for deg

Å kjøpe bil handler ikke bare om å velge den bilen man synes er finest. Hvis det var så enkelt ville man ikke se det store utskiftet av biler som man ser, og det er derfor viktig at man tenker igjennom alle de behovene man har nå, og de behovene man kan se for seg dukker opp innenfor de neste mange årene. Hvis man for eksempel ikke har barn nå, men vet at man kommer til å ville ha barn om tre år, kan det være smart å kjøpe en bil som passer til det nå.

Det å kjøpe en ny bil når man trenger plass til barnevogn er ikke så økonomisk hvis den bilen man har ikke er særlig gammel, for selv om man kan selge den brukt, får man ikke igjen nok til å kjøpe en ny bil selv, uten å få mye mer i lån. Det samme gjelder hvis man vet man kommer til å skaffe seg hund, flytter ut av, eller inn i, byen og andre faktorer som kan være med på å avgjøre hvor stor bilen skal være i forhold til det man kommer til å trenge.

Finn den beste finansieringen

Når det kommer til å skulle finansiere kjøpet av den bilen man ønsker seg er det også flere måter å gjøre det på. Hvis man skal kjøpe brukt kan det være smart å få et bevis i banken først, sånn at man allerede er godkjent til å låne, noe som gjør at man kan slå til raskt og med en gang. Når man kjøper brukt er det også noen litt andre ting man skal tenke på enn når man kjøper nytt.

Uansett hva man velger kan man finansiere hele bilen selv, ha et innskudd og låne resten i et billån, eller man kan låne det man trenger til bilen i et allerede eksisterende lån i for eksempel huset man eier, som sikkerhet. Det er mange muligheter og mange gode løsninger. Du kan til og med sjekke online selv hvor mye du kan låne og hva det kommer til å koste.