Slik rydder du opp i gjelden din

Det kan være mange grunner til at man havner i en tornado av en kaotisk privatøkonomi. Kanskje har det vært en opprivende skilsmisse, med etterfølgende økonomisk kollaps? Kanskje man har havnet i en økonomisk nedadgående spiral? Uansett hva grunnen er, til den uoverskuelige økonomiske sitasjonen, som du har havnet i, så er det heldigvis mulig å gjøre noe med det. Les med her, for gode råd til hovedrengjøring av økonomien.

Refinansiering kan være løsningen

Hvis du er så uheldig at du har havnet i et økonomisk kaos, som du ikke kan komme ut av, så kan refinansiering være løsningen. Men før du dykker ned i denne løsningsmodellen, så skal du prøve å få en avtale i stand med din egen bank. Dessverre så kan de alminnelige bankene, være vanskelig å by opp til dans, hvis du kommer med betalingsanmerkninger og inkasso. Hvis du har betalingsanmerkninger, så kan en refinansiering hos en av de bankene som spesialiserer seg innenfor dette, være eneste veien ut av kaoset. Om end en litt kostbar løsning.

En refinansiering med betalingsanmerkning, er for deg som ikke får refinansiering i en vanlig bank, da det er en løsning som koster litt mer, enn det som det gjør i en alminnelig bank. Når det er sagt, så er det for noen den eneste brukbar løsning, for å få ryddet opp i økonomien.

Når du lager en refinansiering, så får du samlet alle dine lån i et større lån. Du kan få slettet betalingsanmerkninger og inkasso, og få proppet hele gjelden inn i et nytt boliglån. En refinansiering med betalingsanmerkninger er nemlig et lån som tar pant i boligen din, og det er gjennom denne sikkerheten, at banken er villig til å gi deg en ny start, med blanke ark. Du får altså en mulighet til å få betalt ut kreditorene, og få restartet økonomien. Kanskje det er et godt alternativ til et kaos som kan ende med en personlig konkurs?

Fordeler og ulemper med refinansiering med betalingsanmerkning

Fordelen med denne løsningen, er selvfølgelig at du får mulighet til å rydde opp i en skakkjørt økonomi. Du kan få slettet betalingsanmerkninger og inkasso, og samtidig få lavere renter og lenger nedbetalingstid, ved å samle lånene i et større lån. Du får selvfølgelig også bedre oversikt over økonomien din, og derigjennom en større sjanse til å få oversikt over gjelden din. For de fleste, så er det at man får slettet betalingsanmerkninger og inkasso en av de største fordelene.

Det er ingen hemmelighet at refinansiering med betalingsanmerkning, ikke er en drømmeløsning. For noen kan det nemlig være en for kostbar løsning. Typisk så er denne form for boliglån, forbundet med høyere rente enn et alminnelig boliglån og der er også oftest gebyrer på lånet. Grunnen er at bankene tar en større risiko, da du kommer med anmerkninger og inkasso.

Du skal derfor overveie nøye, om det er den rette løsningen for deg og din økonomi. For noen så kan det være akkurat det som skal til, for at få mulighet for å rydde opp i økonomien, en gang for alle.