Dette skal du vite om forbrukslån

Overveier du et forbrukslån? Så er du ikke alene. Flere og flere nordmenn velger å finansiere stort og smått med lånte penger, og det kan i mange tilfeller være en god løsning. Før du setter deg i gjeld, så kan det likevel være noen ting du skal tenke over. Les med her.

Hva er et forbrukslån?

Et forbrukslån er, som ordet så godt beskriver, et lån som du kan bruke på alminnelig forbruk. Med andre ord, du kan låne penger til akkurat det som du har lyst til. Det kan være oppussing av leilighet, reparasjon av bil, kjøp av noe som du ønsker deg, bryllupsfest, konfirmasjon eller til uforutsette utgifter som truer med å sprenge budsjettet. Mulighetene er mange, det er kun fantasien som setter grenser. Og økonomien da, selvfølgelig. For lånte penger skal selvfølgelig betales tilbake.

Før du låner penger til realisering av drømmene dine, så skal du derfor gjennomgå økonomien, sånn at du vet presis hvor mange penger du har råd til å låne. Et forbrukslån er en mulighet for de fleste av oss, da du kan låne penger uten at du stiller sikkerhet. Dette gjør det til et attraktivt lån, for mange. Men det betyr også at banken tar høyere risiko, og dermed også har høyere rente på lånet.

Det er derfor viktig at du danner deg et overblikk over hvilke muligheter som finnes, hos de forskjellige låneutbyderne, før du skriver under på en avtale. Finn en oversikt over forbrukslån på Dagbladet forbrukslån, og velg det forbrukslånet som harmonerer best med økonomien din.

Når du sammenligner forbrukslån fra flere forskjellige låneutbydere, så kan du sammenligne rente, gebyrer og nedbetalingsplan, og dermed velge det beste forbrukslånet.

Hva skal jeg være oppmerksom på?

Det finnes flere forskjellige former for forbrukslån, og du kan låne helt fra små summer på et par tusen, helt opp til flere hundre tusen. Ofte så er det sånn at jo kortere nedbetalingstid du har, jo lavere rente kan du få. Det er derfor viktig at du tar utgangspunkt i egen økonomi, når du skal avgjøre nedbetalingstiden. Det skal være realistisk, og selvfølgelig se fornuftig ut, i forhold til økonomien.

Du skal være over 18 år, for å kunne søke om et forbrukslån. Som sagt, så er det en god ide at du sammenligner lån, det koster ikke ekstra og er helt uforpliktende. Og så øker det mulighetene dine for faktisk å finne det lånet, som gir best mening for deg og økonomien din.

Som alltid, når du skal låne penger, så skal du danne deg et overblikk over din egen økonomi. Først når du kjenner det rådighetsbeløpet som du har hver måned, så vet du hvor mye du har råd til å nedbetale måned etter måned. For de fleste lån, så er det mulig å betale hurtigere ned på lånet, hvis du får mulighet for dette. På den annen side, så kan det bli en dyr fornøyelse, hvis ikke du klarer å overholde avtalen. Sørg derfor for at du har oversikt over din egen økonomi, og over hvilke forbrukslån som er tilgjengelige for deg.